kotiliesi

Aamu ja ihmiset


Aamu alkaa sillä, että poikani kertoo nimenneensä kolme kaktustaan. Tässä kuvassa on oikealta vasemmalle Pekka Hiukan pistelevä, Pertti Vähän pistävä ja Jari Tosi pistävä.

Sitten käydään vetämässä tunnin hikoilu Rajamäen uimahallin salilla. Pinnistelen jalkaprässi-laitteessa, kun joku äijä sanoo minulle "ettei pidä noin naamakurtussa vetää". Ihmettelen mitä hän mahtaa tarkoittaa. Mähän hymyilen näiden ryppyjen alla. Jalat on ihan hapoilla lähtiessä ja tutut naamat kummastelee käytävällä, kun kävelen oudosti kohti pukkaria. Ennen kuin ehtii itse sanoa mitään mieheni selittää minun pissanneen housuun. Ihmisiä naurattaa. Kiva.
Anoppi soittaa ja pyytää meitä tekemään canapeita ja sormiruokaa 30:lle hengelle itsenäisyyspäivänä Suomi 100-hengessä. Kieltäydytään. Me ei olla enää ravintoloitsijoita. Anoppi kehoittaa suksimaan siinä tapauksessa suohon, sillä testamentista tippuu meidän nimet kuulemma välittömästi.

Syödään aamiaista, joka laitettiin jääkaappiin tekeytymään edellisiltana. Tuorepuuro, jossa tällä kertaa kaurahiutaleita, kardemummaa, pellavarouhetta, kanelia, chia-siemeniä, banaanijogurttia ja maitoa. Kardemumma ja kaneli antavat  puurolle mukavan jouluisen maun.

Kun päästään töihin, saapuu Herra Holappa. Kirvesmies. Mies kuin karhu. Holappa tuo viinereitä tullessaan. On ääntä, on kokoa, on ruusu jalassa ja elämää suurempia juttuja. Juttuja joissa on kertomus bussikuskista, jonka pitäisi olla valiolla voinuijana. Tämä tarkoittaa, että mies on kalju eikä ilmeisesti järjenjättiläinen. Karvattomuus on Holapan mielestä hyvä voi- hommissa. Holappa kertoo heränneensä sianpierasun aikaan, tämä tarkoittaa samaa kuin aika aikaisin. Sitten Holappa kertoo rakennusalasta Rajamäessä. Rakentajilla on kuulemma kumilanka sytytys, pitkät kädet ja matala otsa. Taas nauretaan :) Holappa painottaa ettei saa stressata. Sen se tietää hyvin, koska stressistä sekin on ruusun saanut.
Odotellaan asiakkaita ja vakiasiakas Mauri pyrähtää paikalle. Mauri sanoo paikallisten olevan bensalenkkareita. Se tarkoittaa ihmistyyppiä, joka on kiinnostunut vain mopoista ja autoista. Ei Rajamäen Aarteesta :( Harmi. Nauretaan taas. Mauri ostaa "James Bond"- radion meiltä 190 eurolla. Katsotaan kuinka joku myy samaa radiota ebayssa 400 eurolla. Ei naurata yhtään.

Soitetaan anopille ja ehdotetaan menuta, jossa on yhdistettynä suomalaisia marjoja, nyhtökauraa, hirveä, suomalaisia juureksia, mummolan makuja ja ranskalaisia keittotaidon tekniikoita. Saadaan paikka takaisin testamentista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voi Jani!