kotiliesi

Läpipaskat porukat ja herkullinen bataattipyre


Mistä näitä lapsia tulee? Näitä lapsia jotka kirkkainsilmin sanoo mulle viettävänsä lakto-ovo-vegaanista viikonloppua ja samalla ohimennen kysyvät, että mitä tarkoittaa seksi? Ollaan niin muka ajassa kiinni ja niin saakelin ulapalla samaan aikaan. Että mistä näitä lapsia tulee? Ollaan oltu aivan läpipaskoja vanhempia, mitä tulee näihin elämän totuuksien kertomiseen. Kahdeksan ja kuusivuotiaat lapsemme ovat molemmat siinä käsityksessä, että he olivat tähtiä taivaalla ennenkuin mystisesti ilmaantuivat elämään. Kun se "ilmaantuminen " tapahtui, se oli aukko joka ilmestyi äidin vatsaan ja syntymisen jälkeen aukko sitten vain hävisi.
Tähän asti on toiminut jokseenkin hyvin ihan vaan harhauttaminen. Eli jos lapsi kysyy jotain hankalaa siirretään puheenaihe tyystin muuhun aiheeseen. Tällä viikolla kysymyksiä on tippunut yhtenään ja huomattiin ettei harhautus enään uppoa.  Jos kesken nappulan kysymyksen alkaa joka kerta osoittamaan olematonta lentävää hämähäkkiä seinällä tai kuulee jonkun muka koputtavan oveen se ei muuten loputtomiin toimi. Sain loppuviikosta eteeni kolme kakkosluokkalaista mukaanlukien siis oma tyttäreni ja kysymykset mitä on seksi? Mikä on kondomi? Ja koska äidin seksielämä päättyy? Sitten tajusin oikeastaan ihan omasta reaktiostani noihin kysymyksiin, että tässä oli kunnostauduttava. Niin omassa seksielämässä kuin totuuden kertomisessa ;)

Oma välitön reaktioni oli nimittäin suuttuminen. Suutuin ja ahdistuin jotenkin siitä, että lapseni oli ajatukset ylipäätään saanut päähänsä. Että kuka tällaisia on puhunut pienten ihmisten korviin asettaen meidät vanhempina pirulliseen tilanteeseen? Tilanteeseen, jossa ei voisikaan enään sujuvasti valehdella? Perkeleen ala-aste! Infernaalinen internet! Saatanallinen sosiaalinenmedia ja hiivatin Hinttala, joka sujuvasti vaihtoi kuntosali-vermeet päälle livahtaakseen jumppaamaan koko hankalan keskustelun ajaksi!Kävin kirjastossa lainaamassa kirjoja joiden avulla suuret kysymykset saataisiin ratkottua. Oli masentavaa lukea lähes jokaisen kirjan takaa teksti, jossa kehotettiin käymään asiat läpi jo jollain tasolla nelivuotiaan lapsen kanssa. Sanottiin jopa, että lapsi saattaa kokea tulleensa valehdelluksi ja petetyksi, jos valheelliset tarinat selvitetään liian myöhään. No nyt on keskustelu avattu ja oikein painotin , että vastaan kyllä kaikkiin kysymyksiin mitä aiheesta tulee.
Pieniä ihmisiä ne yhä onneksi kuitenkin on. Ihan innoissaan Halloweenista ja lentävistä
hämähäkeistä!


Viikonloppuna syötiin myös Halloween-väreissä ja ruoka oli niin hyvää, että se harhautti kaikki lakto-ovo-jutut ja kiperät kysymykset tiehensä! Suosittelen :)

Lämminsavulohta, bataattipyrettä ja pestokermaviilikastiketta

Bataattipyre:
3 kpl bataatteja
4 kpl porkkanoita
50 g voita 
suolaa
1 1/2 dl maitoa

Pilko bataatit ja porkkanat pieniksi ja keitä vedessä, kunnes kypsiä. Valuta vedet kattilasta ja lisää joukkoon voi, suola ja maito. Aja tasaiseksi käsiporalla tai murskaa krouviksi muussiksi haarukalla.

Pestokermaviilikastike:
1 kermaviilipurkki
3 rkl majoneesia
 2 rkl sinappia
3 rkl pestoa
1 rkl hunajaomenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
mustaapippuria

Sekoita yhteen ensin sinappi, sokeri,  mustapippuri ja hunajaomenaviinietikka. Lisää sitten joukkoon kermaviili, majoneesi ja pesto. Sekoita tasaiseksi, maista ja tarjoile :)

Näillä eväillä uuteen viikkoon, joka meillä jatkuu aarteiden etsinnän merkeissä https://rajamaenaarre.com/.
Käykää tsekkaamassa verkkokauppa mitä ihanuuksia sieltä löytyykään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun