Road trip ja olutpitsa :)


Teimme keskiviikkona pikkureissun työpäivän jälkeen. Lapset olivat lähteneet syyslomailemaan isovanhemmilleen, joten tuntui ihan hauskalta ajatukselta lähteä heittämään Rajamäen Aarteen verkkokaupasta ostettua kaappia uudelle omistajalleen. Veimme persoonallisen ja ihanan kaapin Rajamäeltä Seinäjoelle.
Oikein odotettiin sitä, että tällaisella reissulla on vähän road trip-säännöt syömisen suhteen. Mielessä kimalsi siis herkullinen pitsa, hampurilainen tai joku muu rekkamiehen snäkäri- annos. Toisin kävi. Jäätiin jumiin jonoon Ylöjärven ja Hämeenkyrön väliin puoleksi tunniksi asfaltoinnin takia. Hermo oli piukassa, aikataulu rusahti ja puhelimen gps-järjestelmä vinoili. Synkän pimeyden laskeuduttua saavuttiin kuitenkin Seinäjoelle, luovutettiin kaappi ja päästiin lähtemään kotiin.Tähän mennessä anoppi oli soittanut jo viisi kertaa, vain kertoakseen miten typerää oli ajaa Seinäjoelle asti kaapin takia.

Iloisina road tripillä olosta ja helpottuneina kaapin luovutuksesta, kuunneltiin Gunnareiden levyä ja auto tuntui hetkittäin lentävän ilmassa. Sen huomasi myös poliisin kamera, joka otti iloisesta autoilustamme kuvan. Tästä seurasi sanaharkkaa auton sisällä, koska Hinttala kertoi saaneensa kameran välähtämään myös edellisviikolla.

Yhteenvetona siis: kilometreja tuli 650, myytiin ja toimitettiin kaappi, mahdollisesti menetettiin ajolupa toviksi ja parisuhdetta koeteltiin, mutta luotiin huikea olutpitsa! Ei huano!

Kun pääsimme kotiin teimme itse unelmien Road Trip-annoksen! Perinteisen pitsapohjan vesimäärästä korvasin 1/3 oluella, mutta suurin syy uskomattomaan makunautintoon tässä annoksessa perustuu tomaattikastikkeeseen, jossa siinäkin käytin olutta :)

Tomaattikastike:

-50 g tomaattipyrettä
-1 1/2 tl savupaprikajauhetta
-1 rkl tummaa siirappia
-1 tl srirachaa
-2 rkl sweet chili-kastiketta
-1 1/2 dl olutta ( itse käytin Brewdogin Slotmachinea)
-1/2 tl suolaa
-4 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa liedellä, näin kaikki mausteiden maut sekoittuvat parhaiten yhteen.
Paista uunissa paketillinen pekoneita leivinpaperin päällä rapeiksi.
Levitä lusikalla tomaattikastike pitsan pohjaan
Tomaattikastikkeen jälkeen päälle laitettiin ainoastaan juustoraastetta, jonka jälkeen se tuikattiin uuniin kypsymään.



Pitsan kypsyessä sekoita kipossa tämä herkullinen ja helppo majoneesikastike:

-1 rkl sinappia
-1 rkl currya
-1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl appelsiinimehua
-1 rkl sokeria
-3 rkl majoneesia
-1 raastettu valkosipulin kynsi


Kun pitsat, pekonit ja majoneesikastike ovat valmiita kokoa annos repimällä rapeaa salaattia pitsojen päälle, asettele mozzarellaa ja pekoni siivuja päälle ja ripottele lusikalla kullan keltaista curry-majoneesikastiketta vielä koko komeuden niskaan. Se on siinä!

Iloista viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun