Tämän voi munia :)

Tässä on koko pääsiäisen kaunein resepti. Sillä ei ole mitään tekemistä lampaan, virpojien, uskonnon tai vaalien kanssa. Sen pääosassa on kananmunaa ja se todella on nyt pinnalla olevaa hittiruokaa!

Intialaiset munat neljälle:

Kastike: 

1 rkl currya

2 tl garam masalaa

1 tl chili hiutaleita

2 kynttä valkosipulia

30 g tuoretta inkivääriä veitsellä ohueksi  julienneksi leikattuna

1 kpl keltasipulia ohueksi julienneksi leikattuna

3-5 kpl limen lehtiä 

2 tl kardemummaa

suolaa

sokeria (oman maun mukaan.. makeus taittaa ylenpalttista tulisuutta)

3 dl kookoskermaa

Heitä n. 50 grammaa voita pannulle ja kuullota kevyesti kaikkia mausteita lukuunottamatta kookoskermaa. Kuivamausteista lähtee paremmin maut esiin, kun tekee näin. Lisää kookoskerma ja anna pulpahtaa...valmis!

Pilahvi-riisi:

2 kpl Punasipulia

riisiä

öljyä

suolaa

vettä

liraus punajuuri lientä

Leikkaa pari punasipulia mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja kuullota reilulla öljyllä kattilassa. Lisää riisit, sekoita, suolaa ja sitten lisää vesi. Keitä tapasi mukaan niin, että vesi on haihtunut. Sekoita muutama hassu lusikallinen punajuuri lientä joukkoon. Lopputulos pitäisi olla irtonaista, hieman öljyistä ja punertavaa riisiä.

Munat:

Keitä n. 5 min munia vedessä, jossa puolet vedestä on punajuuritölkistä valutettua "punajuuri-lientä".Viiden minsan jälkeen pyöräytä munia pöytää vasten ja laske takaisin keitin liemeen. Anna olla vielä viitisen minuuttia marmoroitumassa ennen kuorimista.

[gallery ids="2795,2796" type="rectangular"]

 

Pienet punajuuret:

Lämmitin kypsät pienet punajuuret uunissa. Pintaan pistin ensin savupaprikajauhetta ja suolaa. Kun punajuuret tulivat uunista pyöräytin niitä korianteri silpussa.

GetFileAttachment-3

Voilà :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun