kotiliesi

Salainen pelastustehtävä!

Viikonloppuna juttelin veljeni ystävän kanssa, joka on valmistunut jalkineidentekijäksi ja sitten alkanut myymään niitä. Hän kertoi kuinka sai ns. mentori palveluja eräältä suomen suurimmalta jalkinevalmistajalta. Että joku alan ammattilainen kiertää jalkinevalmistajien luona antaen realistisia neuvoja niiden myymiseen, palvelemiseen ja oman uran kehittämiseen. Upeaa :) Silloinhan on paljon paremmat lähtökohdat alalla pärjäämiseen ja pysyy jyvällä alan oikuista ja mahdollisista omista virheistään.

Missä se ravintola-alan kiertävä mentori sitten on?  Ravintola yrittäjä maksaa erinäisiä jäsenmaksuja koko toimintansa ajan, vaikka apua on ainoastaan saatavilla yrityksen perustamisvaiheessa ja työttömäksi jouduttua. Kun kuppilan pitäjä on lopettanut saamasta starttirahaansa tuet loppuvat siihen. Paineessa tai ongelmissa vaihtoehtona on päästä erääseen ravintolan pelastus-ohjelmaan televisioon ja katsoa kääntyykö negatiivinen maine paremmaksi. Vajaa kuusimiljoonainen kansa katsoo ensin miten jäätäviä virheitä, piittaamattomuutta, ammattitaidottomuutta ja huonoa hygieniaa harjoittava kuppilanpitäjä on silminnähden tiensä päässä, kunnes parilla uudella servetillä ja Vallilan kaitaliinalla kaikki kääntyy loppua kohden paremmaksi.

Tämä on vaan liian pieni kansa sille ohjelmalle. Konsultaatio palveluja tässä asiassa saa ostettua, mutta niiden hinnat ovat melko ruotoisia eikä ongelmissa pyörivä yrittäjä mielellään viimeisiä eurojaan apuun upota. Onko se aivan mahdoton ajatus toivoa, että esimerkiksi Uusyrityskeskus, Suomen Yrittäjät, ELY ja vaikka Pam loisivat yhdessä yksikön, joka palkkaisi alan ammattilaisia salaisiin pelastustehtäviin? Kaikkien etuhan se on, että yritys toimii, eikö?

[gallery ids="2838,2837" type="rectangular"]

Kuvassa on viininlehtikääryleitä. Vanhempani käyvät vuosittain pelastamassa viininlehtiä paikalliselta viinitilalta  elokuun lopulla. Viiden sekunnin ryöppäämisen jälkeen ne pakataan päällekkäin ja pakastetaan. Sitten vuoden ympäri niitä voi käyttää viininlehtikääryleiden tai vaikka  muhennosten maustamiseen.  Pääsiäisenä kääryleet olivat saaneet sisäänsä riisiä, timjamia, rosmariinia, valkosipulia ja luomukaritsan jauhelihaa. Uunin kestävään vuokaan ne aseteltiin vierestysten niin, että päälle kaadettiin liemi joka koostui valkoviinistä, lihaliemestä, oliiviöljystä ja sitruunanmehusta.

Hyvää Pääsiäistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun