Lapset ravintolassa :)

Entisenä ravintoloitsija on pakko sanoa jotain mielipiteitä jakavaa ihan ääneen. Lapset ravintolassa eivät useimmiten ole ravintolahenkilökunnan kannalta mitenkään kiva juttu. Pienet lapset sotkevat, huutavat ja eivät tuo rahallista arvoa millään tavalla ravintolalle. Useasti vanhemmat eivät korjaa lastensa sotkuja, ja odottavat lähes aina kersojen ruokailun olevan täysin tai puoli ilmaista. Varsinkin muutaman tunnin sisällä tapahtuvaan lounasruokailuun on mahdotonta löytää yhtään hyvää siitä, että äidit vaunuineen ruuhkauttavat ja täyttävät ravintolan paikat todellisilta maksavilta asiakkailta. Tämä siis lounasravintoloitsijan näkökulmasta. Illalla taasen tilanne on hieman toinen. Helsingin mukavissa ja tunnelmallisissa ravintoloissa käy illalla ne, joilla on siihen varaa tai jotka ovat sitä varten säästäneet.  Kuvitellaanpa esimerkiksi, että Merja ja Erkki tavallisuudestaan poiketen viettävät vuosipäiväänsä, ja nostavat maljaa kivassa ravintolassa. Merja ja Erkki varmasti sanovat ravintolan henkilökunnan kanssa yhteenääneen diplomaattisesti "kieli poskella", että lapset kuuluvat elämään ja ravintolaan. Sanomatta kuitenkin jää, että rauhallisen illan odotukset ovat korkeat, niinkuin illallisen hintakin ja pienet lapset äänineen ovat kivoja ensimmäiseen itkuun asti.

Tänään piti Enbuske-Veitola -Salminen ohjelmassa olla jääkiekkotähti Jere Karalahden ja huippukokki Alexander Gullichsenin entiset puolisot haastattelussa. Haastattelu ei nyt tapahdu, koska toinen perui tulonsa. Ehdin tulistua siis syyttä ;) Näitä kahta yhdistää muunmuassa se, että viimeaikoina he ovat repostelleet blogeissaan lasten kanssa saamaansa huonoa kohtelua ravintoloissa.

Jos tällainen haastattelu vielä joskus tulee, toivon todella, että ravintoloiden lapsiystävällisyyttä mietitään myös ravintoloiden kannalta, ja että äveriäämpien äitien lounastelut pinta- paikoissa eivät vastaa millään tavalla tavallisten perheenäitien arkea. Syvä kiitos ja kumarrus kaikille niille tarjoilijoille, kokeille, siivoojille ja kanssa kärsijöille, joita itse olen syystäkin saanut raivonpartaan käymällä ravintolassa lasteni kanssa. Ravintolassa syöminen on meille ainakin etuoikeus ja helkkarin hyvä syy säästää :)

Nyt on kieli pitkällä, mutta ei ruskeana!

GetFileAttachment-11

Tässä on naudankieli keittymässä. Kattilassa on kielen lisäksi sipulia, valkosipulia, laakerinlehteä, suolaa, mustaapippuria, luumuja, rosmariinia, timjamia, kasvisliemikuutiota ja vettä. Keittoaika on noin kolme tuntia. Kielestä on tulossa unohtumaton lounas, jonka lopullisen valmistuksen voit nähdä loppuviikosta youtubesta tubettinin seuraavassa pätkässä :)

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä kirjoitus vaihteeksi toisesta näkökulmasta! Ja naudankieli on herkkua :D

    VastaaPoista

Takaisin lähtöruutuun