Pasta Carbonara



Entisenä ravintoloitsijana minulle ruoan ulkonäöllä on merkitystä lähes yhtä paljon kuin mauilla. Meidän perhe rakastaa värejä ja usein ruokapöydän ovatkin vallanneet pienet taiteilijat väreineen, eikä ruokailusta meinaa tulla mitään.

Kaunis lautasannos saa kuitenkin myös lapset nauttimaan ruoasta aivan eri tavalla :) Kotiruoat usein ovat epämääräisiä mömmöjä, mutta jo pienellä viilauksella niistäkin saa salonkikelpoisia. Tässä on carbonara ohje, joka saa aina ihastelua osakseen :)

4 annosta:

3 isoa keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 pkt pekonia
3 dl ruokakermaa
timjamia
suolaa
fariinisokeria
mustaapippuria
rypsiöljyä
4 luomukananmunaa
1 dl parmesaaaniraastetta
herneenversoa
300 g spaghettia
2 l vettä

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko yksi paketillinen pekoneita suikaleiksi.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon spagetit ja suola. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Toinen paketillinen pekoneita levitellään leivinpaperinpäälle ja paistetaan rapeiksi uunissa n. 200 astetta ja n.7 minuuttia ( riippuu uunista :)

Laita pekonit pannulle ja paistele niitä kunnes ne ruskistuvat. Kaada sitten sipulit ja valkosipulit joukkoon. Kääntele paistosta ja mausta se timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää tässä vaiheessa hieman fariinisokeria. Sokeri taittaa mukavasti sipulien voimakkuutta ja saa pekoninkin maistumaan paremmin. Sekoita joukkoon nyt kerma. Kiehauta, mutta älä keitä. Sammuta levy.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada nyt valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja anna makujen imeytyä tovi.
Jaa nyt kuuma carbonara lautasille ja koristele rapeilla pekonilastuilla, parmesanilla ja herneenversoilla. Pese neljä luomukananmunaa hyvin. Riko kananmunat niin, että valutat valkuaisen pois ja jätät puolikkaan kananmunankuoren keltuaisen kera kananmunakennoon. Nostele varovasti keltuais-kuoret annoksien keskustaan, rouhi mustapippuria ja suolaa keltuaisille ja tarjoile. Jokainen ruokailija saa halutessaan kaataa keltuaisen kuuman carbonaran niskaan, jolloin se emulgoituu muuhun kastikkeeseen ja luo kermaisen täyteläisen makukokemuksen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun