Tubettini kokkaa ja kuntoilee :) 9/2017



Kuntoilemisen, työn ja elämisen välissä pitää välillä syödä. Tällä kertaa perheelle tehtiin ruokaa Kaali-Kallen kukkakaalista, pinaatista, lohesta ja perunamuusista. Ihana sitruunainen rypsiöljy tuli ostettua Rajamäen lyhyttavaraliikkeestä, jossa kannattaa poiketa vaikkapa kesken lenkin niinkuin minä tein ;)



Alla ohjetta kaikille kuntoileville kotikokeille,

Tarvikkeet neljälle:

300 g kylmäsavulohta

yksi pieni kukkakaali

65 grammaa babypinaattia

3 dl ruokakermaa

150 grammaa ruohosipulituorejuustoa

kourallinen kirsikkaluumutomaatteja

300g valmista perunamuusia

rypsiöljyä

1 rkl omenahunajaviinietikkaa

1 rkl appelsiinimehua

mustapippuria

suolaa

Aloita lämmittämällä uuni n. 200 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja pirskottele öljyä, mustapippuria ja suolaa niiden niskaan. Kaada tomaatit leivinpaperille ja laita toviksi uuniin. Kun ne näyttävät tältä ota ne pöydälle jäähtymään.

IMG_8911

Jaa babypinaattipussin sisältö puoliksi niin, että puolet ripottelet uunin kestävien annoskippojen pohjalle ja puolet leikkaat ohuiksi nauhoiksi myöhempää käyttöä varten.

FullSizeRender(5)

Pinaattien jälkeen kippoihin leikataan kukkakaalit ohuehkoina siivuina ja valmistetaan kastike. Kastike rakentuu yksinkertaisuudessaan sekoittamalla ruokakerma ja tuorejuusto keskenään. Kastike kaadetaan kukkakaalien niskaan niin, että sitä on tasaisesti saman verran jokaisessa neljässä annoskipossa.

Seuraavaksi lisätään kalat kulhoihin. Kylmäsavulohiviipaleet voi toki pilkkoa tasaisemmiksikin paloiksi, mutta itse totesin ruusukkeiden olevan nopeampaa ja näyttävämpää:)

IMG_8910

Nyt on vuorossa muusin pursotus annoskippoihin. Tavallinen perunamuusi käy mainiosti tähän, mutta vielä kauniimman värin saa lisäämällä muusiin yhden keltuaisen.

IMG_8912

Annokset ovat valmiina uuniin laitettaviksi, jossa ne saavat olla samassa 200 asteen lämmössä siihen asti, kunnes muusi on ottanut hieman väriä ja kastike pulpahtelee kuumuuttaan.

FullSizeRender(6)

Aiemmin suikaloitu pinaatti sekoitetaan nyt jäähtyneiden kirsikkatomaattien kanssa. Sekaan lurautetaan vielä hieman sitruunaista rypsiöljyä, lusikallinen appelsiinimehua ja lusikallinen omenahunaja viinietikkaa. Tämä sopivasti hapokas salaatti nostellaan vielä haarukalla jokaisen annoksen päälle ja pyydetään perhe syömään :)




-Tubettini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun