kotiliesi

Mitä yhteistä on kokilla ja aarteen etsijällä?


Paljastimme keskiviikkona uuden yrityksemme sosiaalisen median kautta. Yritys on nimeltään siis Rajamäen Aarre ja se avaa tällä näkymin ensi viikon keskiviikkona ovensa osoitteessa Urttilantie 1 Rajamäki. Yrityksemme myy vanhaa ja tuunattua tavaraa, löytöjä läheltä ja kaukaa, aarteita ullakoilta, maatiloilta ja Altian hiivatehtaalta. Ilmaiseksi jaamme hyvää tunnelmaa ja kahvia hyville asiakkaille ;) Prosessi ravintoloitsijoista aarteen etsijöiksi on osittain ollut sattumaa, mutta osittain tähän on myös ajauduttu omien harrastusten, hoarder-anopin ja restaurointi-alalla olevien sukulaisten takia.

Kokille ala on kumminkin uusi ja yritämme nöyryydellä oppia päivittäin jotain uutta ja kehittää tästäkin yrityksestä jotain ilmiömäistä :)
Mitkä ne todella yhdistävät asiat sitten ovat? Ravintoloitsijoina ja kokkeina meillä on aina ollut rakkaus kauniisiin annoksiin, palvelualan hauskoihin tilanteisiin, odottamattomiin yllätyksiin, vanhojen klassikoiden kehittämiseen ja asiakkaalle mielihyvän tuottamiseen. Nyt kun yrityksemme on aivan eri alaa, huomaankin, että vastaus on yhä sama. Tuotteet eivät ole syötäviä, mutta palveluntarjoajana tuntemukset niiden takana ovat. Kaunis annos ja kaunis vanha esine tuottavat ainakin minulle ihan yhtälaisia tuntemuksia.
Käsityötaitojen arvostaminen ja oman juttunsa tekeminen antavat niin tekijälleen kuin asiakkaallekin jotain uniikkia.

FullSizeRender(13)

Vaikeaa tulee varmasti myös ja haastavia tilanteita, mutta ajattelen, että perustaessamme aikoinaan ravintolaa helpoin tie olisi varmasti ollut lyöttäytyä jatkamaan jotain franchising-yritystä, minimoida riskit ja jatkaa jonkun isomman brändin eteenpäin vietyä linjaa. Tätä yritystä pystyttäessä tuumattiin, että siinäkin helpoin tie olisi ostaa vaikka kiinasta kännykänkuoria ja myydä ne sitten satakertaisella hinnalla täällä. Päätettiin tässäkin tehdä se oma juttumme ja ryhtyä bisnekseen jonka ydin on kierrättämisessä ja vanhan kunnostamisessa.

FullSizeRender(9)

Kuluttajina kaikilla meillä onnekkailla suomalaisilla on mahdollisuus miettiä tekojemme seurauksia, aiheuttamaamme hiilijalanjälkeä ja tehdä valintoja. Rajamäen Aarre on nyt se meidän valinta ;)

IMG_8737

Tervetuloa siis paikanpäälle ensi viikon keskiviikosta 13.9.2017 lähtien.

www.rajamaenaarre.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun