kotiliesi

Peuran sisäpaisti ja punajuurilisuke

 Peura on hiivatin kallista ostaa, onneksi mulla on kuitenkin anoppi, jolta peuran sisäpaistin sain.

Sisäpaisti

Laita sisäpaisti (noin 1,5kg) uunivuokaan ja hiero käsin sen pintaan garam masalaa, kanelia, timjamia, suolaa ja pippuria. Nyt älä pelkää mausteiden kanssa! Kaada vuokaa puolisen litraa glögiä ja punaviiniä par desiä(jos kaapista löytyy, ei o pakko), ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa puolitoista-kaksi tuntia.Kastike ja punajuurilisuke

Ota kattila liedelle ja pilko kolme kypsää punajuurta lohkoiksi sen pohjalle. Pilko myös kaksi keltasipulia ohuina lohkoina mukaan. Kuullottele voi nokareen kanssa, kunnes havaitset sipuleissa kypsymistä. lisää suolaa, siirappia, mustaapippuria, 1/2 dl mustaherukkahilloa ja 1 dl cokista.
Siivilöi punajuuri-sipuli-lisuke tarjoiluastiaan odottamaan ja jatka kastikepohjaa kaatamalla joukkoon 2 dl punaviiniä. Anna kastikkeen tiivistyä liedellä hieman ja sekoita joukkoon Creme Bonjour valkosipuli & yrtit- purkista noin 100 g. Sekoita vispilällä kastike tasaiseksi ja odota paistin valmistumista. Kun paisti on valmis leikattavaksi lisää nestettä uunivuoasta kastikkeen joukkoon.


Tarjoile peura kastikkeen, lisukkeen ja vaikka perinteisen voi-muusin kera :)

Tässä on joitakin kuvia maalaamistani bambeista. Niitäkin voi ihastella liikkeessämme Rajamäen Aarre ,Urttilantie 1 05200 Rajamäki. Tänäänkin liike on auki kello 12.00-20.00 illalla. Ehdit varmasti paikanpäälle, vaikka olisit peurametsällä ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voi Jani!