kotiliesi

Meitä oli mä, Putous-tähti Lavikainen ja koko kylä ;)

Kun monta eri ihmistä ja yritystä järjestää tapahtumaa, lopputuloksessa voi olla väärinymmärryksiä, liian isoja odotuksia ja vesikeli. Joulunavaus Rajamäellä oli siis aivan kuin perusjoulu tiivistettynä :)

Väärinymmärryksiä kuten seuraava: oltiin sovittu, että juonnot hoidan minä Ellen Hinttala viiteen asti, jonka jälkeen Timo Lavikainen hoitaa viidestä kahdeksaan. Kylällä oli juoru kuitenkin muuttunut sellaiseksi, että jengi odottikin Ellen Jokikunnasta juontamaan..pieni pettymys siis joillekin :)

Liian isoja odotuksia kuten; Myydään kaikki Rajamäki paidat jo viiteen mennessä ja päästään sisätiloihin lämmittelemään. Jalat on yhä jäässä ja paitoja on edelleen sen verran, että voi kietoutua niihin ;) Saatiin kuitenkin kerrottua Yömyynti-tapahtumastamme 1.12 Rajamäen Aarteessa, jonne todella toivotaan ihmisten tulevan. Monille oli yllätys koko liikkeemme olemassaolo.


Sää tottakai muuttui talvisesta ankean vesimäiseksi heti tapahtuman alkaessa.

Isoin jono Rajamäen joulunavauksessa syntyi odotetusti ilmaisen puuron ympärille.

Upeita hetkiä oli kuitenkin monta. Niistä mainittakoon Lavikaisen halu tehdä moottorisaha-taidetta. Tuntui todella kutkuttavalta, että näin Putous-ohjelman alkua odotellessa hän päätti osallistua esitykseen ja tarttua moottorisahaan, vaikka aikaisempaa kokemusta oli kuulemma vain käsisahan käytöstä :)
Hyvin meni kuitenkin. Viihdettä isolla V:llä ja upeata heittäytymistä! Kaiken kukkuraksi Timo Lavikainen lahjoitti teoksensa viidesluokkalaisten  myyntikojulle ja sen ansiosta luokkaretki rahasto sai tarvitsemaansa lisämyyntiä.Ilotulitus oli huikaiseva finaali koko tapahtumalle ja Joulu hiipi tunnelmaan väkisinkin!


Tässä on helppo resepti kahdeksalle hengelle lasiin tehtävään jälkkäriin, jossa myös on hitunen joulunmakua:

n.200g mascarponea
n.200g vaniljarahkaa
n.2 dl kermavaahtoa
1/2 tl kanelia
n.180g mustaherukkahilloa
n.100g mustikoita
1pkt piparkakunmakuisia Domino keksejä
tummaa ja valkoista Block-suklaata yht.n.100g 

-Murskaa keksit murusiksi vaikka käyttämällä muovipussia ja kaulinta
-Sekoita yhtenäiseksi vaahdoksi mascarpone, kermavaahto, vaniljarahka ja kaneli.
-Sulata kahdessa  kahvikupissa tumma ja vaalea suklaa ja valuttele vuorollaan leivinpaperin päälle tai päällystä elmukelmulla lautanen, kuten minä tein. Laita "suklaa-matto" jähmettymään jääkaappiin ja odottamaan koristelu-vaihetta.Kasaa jälkkärit kirkkaisiin ja suuaukostaan laakeisiin juomalaseihin. Aloita laittamalla kupin pohjalle keksimurua sitten vaahtoa, keksimurua, hilloa, vaahtoa ja lopuksi koristele mustikoilla ja marmoroidulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun