kotiliesi

Villetta, Töölö :)

Ristorante e Pizzeria, Villetta. Ruusulankatu 8, 00260 Helsinki, http://www.villetta.fi/fi/

Kävin tyttöporukalla ravintola Villettassa lauantaina. Olimme tehneet varauksen jo viikkoa aiemmin. Paikkana Villetta on ennenkin tullut koettua,joten tiesin mitä odottaa :) Kun sisälle astuu saattaa paikan sisustuksen takia kääntyä ympäri, sillä meininki on ihan perus, nuhruisen oloinen pizzeria, jossa vessasta löytyy joulukoristeita koko vuoden ympäri ja ravintolan seinillä on hämmentävän huonoa taidetta. Mutta jos saa parkkeerattua pyrstönsä penkkiin, show ja hyvä ruoka ovat taattu!

Niin kävi nytkin. Aloitus repla asiakkaan puolelta on kysyä onko tilaa tai onko tekemäsi varaus olemassa. Sitten show alkaa! Italialaiset kädet huitovat ilmaa lauseita lentelee, ilmassa on epätietoisuutta varauksestasi ehkä jopa hienovaraista työntekijöiden välistä kähinää. Tämä kaikki kuuluu kuitenkin show'hun. Ystävälliset hymyilevät ja jauhoiset kasvot pyytävät astumaan peremmälle ja kuin sattumalta teille löytyykin pöytä :)

[gallery ids="5297,5298" type="rectangular"]

Tilaamisessa olennaista on se, että miekkoset puhuvat italiaksi koko ajan , mikä saa tietty ensikertalaiset epäilemään viestin perillemenoa. Ennen kaikkea fiilis alkaa tuntua siltä kuin olisit jossain kengän muotoisen maan syövereissä. Ystävällinen palvelu, täydellinen suomenkielen ymmärrys, monipäinen henkilökunta ja vuosien kokemus takaavat sen, että ruoka on juuri se mitä tilaat ja se tulee nopeasti.

Tilasin rapuja ja tagliatellea. Maut olivat kohdillaan ja presentaatio ponteva. Kuitenkin, koska omaan paskan hanhen tuurin, yksi ravuista oli jäänyt raa'aksi. Kun huomautin siitä, hyvitystä tai korjausta ei kuitenkaan tullut. Suomenkielen "osaamattomuus" ja lepertelevä vastaus italiaksi saivat minut unohtamaan ravun .

[gallery ids="5300,5294" type="rectangular"]

Kun olimme syöneet jälkiruoat ja juomatkin oli jo latkittu keittöstä lähetettiin pieni tassillinen mansikoita. Hienovarainen merkki siitä, että rafla halusi pöydän tyhjäksi seuraaville.

[gallery ids="5295,5299" type="rectangular"]

Villettan kärkiosaamista ovat ehdottomasti Töölön parhaimmat pastat, pizzat ja tiramisut. Suosittelen kokeilemaan, jos liikut Tölikässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun