BBQ-nyhtökaura Bao Buns reseptiä :)

Pelkällä vehnäjauholla lopputulos on hyvin vaalea taikina. Meillä kaapista loppui vehnäjauhot, joten tässä on nyt bao buns ohra- ja vehnäjauhoilla valmistettuna :)

Taikina:

2,5  dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

2,5 dl ohrajauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Sekoita joukkoon hiiva. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita maitoon. Jätä taikina liinan alle turpoamaan tunniksi.

Höyrytyksen esivalmistelu:

Laita isoon paistinpannuun reilusti vettä kiehumaan. Aseta uunin ritilälevy paistinpannunpäälle ja sen päälle leivinpaperi. Käytä kakkukupua tms kantena niin, että saat "höyrytyspesän" syntymään.

Muovaa taikina ja lisää tarvittaessa jauhoja niin, että saat sämpylätaikinan konsistenssin. Kaulitse taikina n. 5 mm paksuiseksi ja stanssaa pyöreitä palloja siitä. 

Sudi jokainen pyöreä taikina levy öljyllä ja taita taskuksi. Nostele Bao-taikina taskut leivinpaperille kiehuvan paistinpannun ylle ja peitä kakkukuvulla.

Anna taskujen turvota ja kypsyä höyryssä niin, että ne ovat silminnähden kypsiä ja irtoavat leivinpaperista. 

[gallery ids="3980,3982" type="rectangular"]

BBQ-nyhtökaura:

200g Tomaattisosetta

400g tomaattipyrettä

3dl siirappia

3 rkl savupaprikajauhetta

1,5 dl soijaa

1,5 dl öljyä

1dl cocacolaa

0,5 dl vahvaa kahvia

400g nyhtökauraa

Sekoita kaikki aineet paitsi nyhtökaura kattilassa ja kiehauta varovasti niin, että aineet yhdistyvät. Sekoita nyhtökaura joukkoon ja kaada uunivuokaan. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi 150 asteeseen. 

GetFileAttachment-6

Helpot rapeat kurkkusuikaleet:

Ellei sinulla satu olemaan tällaista???

GetFileAttachment-10

Raasta kurkkua pitkittäin rastiraudalla kippoon ja kaada esim. valmista teryaki kastiketta niskaan. Peitä elmukelmulla ja anna olla tovi jääkaapin kylmyydessä. Edellisenäkin päivänä voi tämän valmistaa :)

Kasaaminen:

Raota Bao bunsia ja laita lusikalla ensin bbq-nyhtökauraa, sitten kurkkua ja lopuksi koristele korianterilla. Huisit maut, takaan sen :)

GetFileAttachment-9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun