KISS tuli ja Salama lähti

Salama oli meidän pihasiili, joka otti ja kuolla kupsahti samana päivänä kun yhtye Kiss tuli suomeen. Koska selittämättömän kuoleman kokenut Salama järkytti, emme lähteneet isolle kirkolle bongaamaan Kiss-yhtyeen jäseniä, vaan teimme kakun piikikkään kaverin hautajaisiin. Resepti on helppo ja hautajaisissa muisteltiinkin lähinnä ilolla pihasiilin elämäntaivalta.

[gallery ids="3309,3307,3308,3306" type="rectangular"]

Kakkupohja: 

1 dl vaniljasokeria

2  isoa kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokerit ja munat. Lisää jauhoiset ainesosat ja kaada esim. hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun piirasvuokaan tai käytä leivinpaperia. Paista uunin keskiosassa 165 c/ n.20 min.

GetFileAttachment-7

Koristelu:

Kakun voi  kostuttaa esimerkiksi spritella tai mehulla, mutta riippuen päällisistä siitä tulee helposti liian makea. Itse kostutan maidolla. Kostutetun pohjan päälle huitaisin pienen piltti purkin verran hedelmäsosetta. 

Tässä vaiheessa sulatin taloussuklaata mikrossa ja levitin sitä muovisen kansion päälle kovettumaan. 

Loput suklaat valutin kakkuun soseen päälle.

Kermavaahdon "tuunasin" niin, että sekoitin 2/3 kermavaahtoa ja 1/3 ranskankermaa. Lisäsin vaniljasokeria vaahtoon ja levitin kakun päälle.

GetFileAttachment-5

Koristelussa oli mansikoita, mustikoita, suklaakoristeita, dominokeksejä ja muutama syötävä kukka.

Hautajaismusiikkina soitettiin Kiss yhtyeen nostalginen kipale; Parasite :)

GetFileAttachment-4

1 kommentti:

  1. Voi Salama parka. Kepeät mullat hänelle.

    Minulla oli täällä pari kesää sitten neljä siiliä pöhisemässä. Tulivat toukokuun alussa takakalliolle hortoilemaan, ja olin hädissäni että mitä siellä tekevät syötävää ei löydy. Syötin heille kosteita kissojen herkkuruokia kauppalaskusta tinkimättä. Tyypit lihoivat ja nahistelivat keskenään. Kerran sitten juhannuksen alla löytyikin enää siilin tyhjäksi syöty piikkipanssari, josta näki selvästi läpimenneiden kulmahampaiden jäljet. Kaikki muut siilit katosivat saman tien. Mene ja tiedä että pelästyivätkö, vai söikö se samainen kissanruoalla lihotettujen siilien makuun päässyt kettu nekin. Takapihan julma luonto.

    VastaaPoista

Takaisin lähtöruutuun