kotiliesi

Hienosäätöä ja riivattua pelleilyä ;)

Avun lupaaminen on aina se helppo osuus. Itse toteuttaminen ei niinkään. Luvattiin kasata laituri anoppilan rantaan ja sen todellakin teimme! Kyse ei ole mistään järveen "heitettävästä" ponttooni-unelmasta, vaan ruosteisesta, usean ihmissuhteen rikkoneesta rauta-palapelistä, jonka "oikea" kokoamistapa on mielessä niillä, jotka huutelelevat rannalta neuvoja, eivätkä sen kokoamiseen osallistu. Ja jotta tehtävässä olisi ollut haastetta kylliksi, ei suinkaan riittänyt, että laituri kasataan oikein, vaan myös sen suunta suhteessa mökin terassilautoihin, naapuriin ja vedenpintaan olivat vatupassilla tehtävää hommaa. Siinä kun vierekkäin seistiin puolison kanssa jäisessä vedessä, nilkkoja myöten mutapohjaan jumittuneina kolmatta tuntia, näki varsinkin sen anopin  ja mieheni välisen saumattoman ymmärryksen. Kiroilin, näytin kansainvälisiä käsimerkkejä ja hytisin kylmyyttäni, mutta mieheni yritti vain tyynnytellä minua sen sijaan, että olisi kiljunut äidilleen jotain vastaan. Se, että sanoin häntä selkärangattomaksi oli selkeästi liikaa, joten myöhemmin perustelin muistuttamalla hänen välilevy-leikkauksestaan, että tavallaan hän oikeasti on selkärangaton. Lopulta naurettiin.

Jotain hyvääkin, sain rapuja ja kaksi avocadoa anopilta mukaani ja tässä annos, jonka inspiraationa oli tämä hienosäätäminen ja riivatunmoinen pelleily.

[gallery ids="3532,3533,3534" type="rectangular"]

Kiroilevat-ravut:

Laita reipas sata grammaa voita sulamaan pannulle. Kääntele paistinpannulla voin sekaan reilut lusikalliset paprikajauhetta, currya, valkosipulia, fariinisokeria ja ripaus suolaa. Kuivamausteista irtoaa maku vähitellen ja tuoksu tunkee sieraimiin. Hulauta noin 200 grammaa keitettyjä, pyrstöllisiä valkokatkarapuja kuplivan maustevoin sekaan ja anna niiden kevyesti lämmetä ja imeä makuja itseensä.

Millilleen-kurkut:

Ensin valmistetaan liemi, jossa  muutama lusikallinen valkoviinietikkaa,  lusikallinen sokeria, ripaus suolaa, tujaus mustaapippuria ja puoli desiä sitruunamehua muodostavat " hölskytyskurkkujen"- ytimen.

Sitten veistellään kuorimaveitsellä kurkun pinnasta pitkittäissuuntaisia siivuja. Siivut laitetaan liemeen muitumaan hetkeksi ennen esillelaittoa. Lientä itsessään ei laiteta lautaselle.

Muita elementtejä lautasella ovat: rucola-öljy, paahdettu paahtoleipä, avocado, herneenversot ja uunissa kuivatettu italialainen maalaiskinkku.

:)

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun