Makumatka kahdeksalle 20:llä eurolla!


Thaimaan makuja helpolla ja halvalla, tässä olkaa hyvät!

Kauppaan meni 14 euroa ja omasta takaa kaapissa oli riisiä, curry jauhetta,vähän kevätsipulia, 4 kananmunaa, öljyä, suolaa, sokeria ja neljä possunleikettä. Näiden ainesosien hinnaksi muodostuu n. kuusi euroa.

Possua vihreässä kookoskastikkeessa
4 possunleikettä
Padron paprikoita puoli pussia
kevätsipulia
3 kpl limetinlehtiä
1prk (Green curry paste, Santa maria) vihreäcurry-tahnaa
suolaa
sokeria
4 dl kookoskermaa( Kara-merkkistä )
4 dl kookosmaitoa( Kara-merkkistä )

Paista ohueksi suikaloidut possut pannulla. Leikkaa myös Padron-paprikat ja kevätsipulit suikaleiksi ja kääntele ne ruskistuneiden possujen joukkoon. Sekoita erillisessä kipossa sekaisin kookoskermat, kookosmaidot, limetinlehdet ja koko purkillinen vihreää curry-tahnaa. Kaada kastike nyt possu-paprika-sipuli-häspäkän joukkoon ja anna hymyillä tovi. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria ja suolaa.


Paistettua riisiä
400 g riisiä
3 kpl limetinlehtiä
3 tl keltaista jauhettua currya
2 rkl öljyä
1 1/2 dl suolapähkinöitä (x-tra merkkistä :)
230 g ananasmurskaa
4 kpl kananmunia

Keitä riisit ohjeen mukaan kypsiksi ja kaada ne sitten paistinpannulle öljyn kera. Mausta tässä vaiheessa riisi curryllä, suolalla ja ananasmurskalla. Sekoita joukkoon myös pähkinät ja limetinlehdet. Kaavi riisipaistinpannun toiselle reunalle niin, että paistinpohjaa on näkyvissä. Riko kananmunat avonaiseen kohtaan ja sekoita käännellen muun riisin joukkoon. Kun kananmuna vaikuttaa kypsyneen riisi on valmista.

Päälle koristeeksi korianteria ja suolapähkinää.
Helppoo kuin Jaffan juonti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun