kotiliesi

Mutsi ragee ja pizza-patongit

Riivattu Joulunaika. Pitäisi päättää miten pyhät jaetaan isovanhempien kesken ja kuka ostaa mitäkin. Ei puhettakaan, että joulun voisi viettää vieläkään omassa kodissa tai olla ostamatta mitään. Kaikkia pitää miellyttää ja se "leppoisan" joulutunnelman luomisen ahdistus nousee kurkkuun kuin yskä runonlausuntaillassa.

Piparkakkutalon tekemisestäkin voi saada aikaan riidan. Koristeisiin uhrattiin liikaa rahaa, uunista tulee ulos isompia palasia, kuin sinne laitettiin, pihassa ei olekkaan tarpeeksi tilaa lammasfarmille ja helvetinliekkejäkin kuumempi sula sokeri polttaa mieheni sormet. Näiden ongelmien lisäksi pienet duunarit syövät koko ajan kuormasta. Piparkakkutalon ongelmat ovat siis täysin samoja kuin omakotitalon remontoijien keskimääräiset dilemmat.
Lapset kokosivat jäätävät leikekirjat täynnä hervottomia toivomuksia Joulupukille. Kun todettiin tiukkoina miehen kanssa, ettei näin järjetöntä määrää kalliita lahjoja voi olettaa saavansa, lapset kiljuivat meille, että "miks te rageette? Joulupukkihan ne maksaa!!"

Delegoitiin ja lähetettiin leikekirjat anopeille.

Tällä viikolla käydään etsimässä aarteita jokapuolella Nurmijärveä. On pengottavia vinttejä ja arvioitavia kuolinpesiä. Isoja aarteiden löytämis mahdollisuuksia. Poiketkaa katsomaan paikanpäällä tai verkkokaupassa, jos vaikka meiltä löytyisi puuttuvat joululahjat :)

Ylenpalttista joulunajan stressiä saan itse helpotettua urheilemalla, maalaamalla ja myös nautiskelulla. Tehtiin maistuvan Brewdog kaljan kylkiäisiksi tällaiset pizza-patongit, joiden salaisuus piilee juustokastikkeessa, joka levitettiin patonkien päälle ennen muiden täytteiden laittamista.

Juustokastike

3 dl maitoa
100g cheddaria
100g edamia
2 tl currya
1 kynsi valkosipulia hienoksi hakattuna
1 tl maizenaa
suolaa

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä maidon sekaan raastetut juustot ja makuaineet. Anna kastikkeen paksuuntua ja  tarkista suolaisuutta. Kun kastike on sopivan tasaista ja juustoista, levitä se patongin puolikkaiden päälle ja asettele muut pizza-täytteet juustokastikkeen päälle.
Paista uunissa ja nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun