Chia-siemenet ja fenkoli


Chia-siemeniä hehkutetaan kaikkialla. Siemenet ovat todella superfoodia ja minikoossa olevia terveyspommeja. Chia-siemenissä on esimerkiksi superterveellisiä omega-3 rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia.

Marinoitu fenkoli

1 dl hunaja-omenaviinietikkaa

1 tl suolaa

3 tähtianista

2 tl chia-siemeniä

2dl fariinisokeria

2 fenkolia

Laita kaikki ainekset paitsi fenkolit ja chia pieneen kattilaan. Lämmitä seosta niin, että sokeri sulaa. Lisää sitten pilkotut fenkolit ja pyörittele kauhalla niin, että marinadi tavoittaa kaikki palaset. Ihan loppuvaiheessa laita chia-siemenet joukkoon ja kaada koko lisuke kippoon, jossa se voi jäähtyä.

FullSizeRender-1

Tällainen lisuke sopisi mainiosti vaikka paistetun kuhan kanssa. Mukavan suolainen dijon-perunamuusi kylkeen ja rapeita punajuurisipsejä..muutama pursotus piparjuurimajoneesia ja masterpiece olisi lautasella :)

Meillä fenkoli-lisuke oli arkisen ja yli-suolaisen makaronilaatikon kyljessä..säästölinja tällä kertaa ;)

Päätettiin kuukausi sitten rahoittaa kummilapsi SOS-lapsikylästä. Kerrottiin ajatuksesta silloin omille muksuille ja reaktiot olivat seuraavat: kahdeksanvuotiaamme kysyi vakavana: "miksi ihmeessä?" ja kuusivuotias sanoi jyrkän "EI VARMASTI."

Kahdeksanvuotiaamme ymmärsi kyllä jutun, sitten selittelyn jälkeen, mutta kuusivuotiaamme ajatteli menettävänsä oman paikkansa tässä perheessä, eikä keskustelussa edetty. Jätettiin ajatus muhimaan muksujen päähän.

Nyt kun lopulliset paperit nepalilaisen kummityttömme tiedoista tulivat valokuvan kera, asia hahmottui itsellekin jotenkin paremmin. Esimerkiksi se, ettemme suinkaan ole ainoita "kummivanhempia" tällekään tytölle, vaan varman elämisen SOS-lapsikylässä mahdollistaa useamman kummivanhemman tekemät rahoittamiset. Jokatapauksessa raha tavoittaa jollain tavalla myös nepalilaisen 12-vuotiaan tyttömme. Siihen ainakin itse uskon. Tottakai suuri osa rahoista kuluu jo matkan varrelle ja välikäsiin.

FullSizeRender-2

Itse naisena järkeilin päätöstämme ryhtyä kummivanhemmiksi niin, että jos olen saanut mennä naimisiin juuri tuon valitsemani Hinttalan kanssa, saan tehdä työtä josta tykkään, minulla on tietokone jolla kirjoitella turhanpäiväisiä blogeja chia-siementen terveysvaikutuksista ja kännykkä jolla postailla ruokakuvia, asiat on varmuudella paremmin kuin useammalla muulla tässä maailmassa.

Vanhempana ajattelen, että nepalilaisen kummitytön lähettämät kirjeet tai hänestä puhuminen saattaa auttaa omia muksujani kasvamaan vähän paremmiksi maailmankansalaisiksi. Nähtäväksi jää. Epätoivoiselta tällä hetkellä vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun