Kesämuro-resepti:
6 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl cashew pähkinöitä
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kanelia
3 tl kookoshiutaleita
1 dl rusinoita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, paitsi rusinat, jotka kannattaa lisätä murojen joukkoon vasta paahtamisen jälkeen. Sekoita öljy ja hunaja keskenään ja yhdistä kuiviin aineisiin. Levitä seos leivinpaperille tasaisesti ja paahda muroja n. 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kääntele muroja välillä, etteivät ne paahdu liikaa.
Erilaisilla pähkinöillä, siemenillä, manteleilla ja kuivatuilla hedelmillä saa tuunattua unelmiensa luxusmurot:)
[gallery ids="4363,4364" type="rectangular"]
Varsinkin maustamattoman jogurtin kanssa nämä murot pääsevät oikeuksiinsa. Omalle lautaselleni leikkasin vielä banaania ja omenaa. Lisää makeutta voi lisätä annokseen vaikka vaahterasiirapista, ja kesänmakuja mansikoilla ja mintunlehdillä :)
Murot säilyvät hyvin muutamankin viikon ilmatiiviissä rasiassa. Vinkkinä voin sanoa, että kesävieraan tuliaisina nämä murot ovat varmasti parempi veto kuin vaikka kuiva keksipaketti ;)

Ihania kesäaamuja, ja välipalahetkiä toivottaa Tubettini :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti