Mitä tuli haettua Katajan Lihasta?

Ennen juhannusta haettiin Kesänmausta liki 10 kiloa lihaa. Todellinen juhannus humu iski astuessamme Kesänmaun ovista, sillä paikalla oli lukuisten asiakkaiden lisäksi paikallinen trubaduuri ja meno sen mukaista :)  Kesänmaku Hämeenlinnantienvarrella on ehdoton pysähdyspaikka jos ohi ajelee :)

[gallery ids="4284,4278,4279" type="rectangular"]

Possun kassleria valmistettiin grillaamalla. Liha leikattiin pihveiksi ja marinadi koostui näistä: tomaattipyrettä, siirappia, savupaprikaa, rosmariinia, öljyä, cokista, soijaa ja srirachaa. Kasslerit lilluivat marinadissa yön yli ja grillatessa niistä tuli kyllä erinomaisen mehukkaat ja bbq-makuiset.

GetFileAttachment-9

Entrecôte valmistettiin leikkaamalla noin kilon palaseen kampa-viillot ja mausteet pidettiin minimissä. Mausteita oli valkosipuli, mustapippuri, suola ja oliiviöljy. Grillauksessa huomattiin jengin olevan liian nälkäistä odottaakseen rauhassa kypsymistä :)

[gallery ids="4282,4281,4280" type="rectangular"]

Porsaan savukylkeä oli paksuina siivuina ja niille riitti hyvä grillaus.

Noin nelisen kiloa kassleria valmistettiin juhannuspäivänä nyhtöpossuksi. Korkeassa vuoassa kassleria kypsymään auttoi pelkästään vesi, suola ja mustapippuri. Kassler palanen leikattiin pienemmiksi kypsymisen nopeuttamiseksi, mutta uunissa se otti aikaa silti liki neljä tuntia. Syytän tästä kyllä kehnoa ja petollista mökki-uunia.

Kun liha viimein oli revittävissä nyhdöksi, poistettiin liemi ympäriltä ja mukaan sekoitettiin ruokakermaa, voita, savupaprikaa, sweetchiliä, provencen mausteita, valkosipulia, currya ja balsamico siirappia. (valitettavasti oli niin kova nälkä, ettei kuvia ole)

Herkkusienet valmistettiin leikkaamalla ne viipaleiksi ja paistamalla pannulla. Mausteita sienissä oli Rajamäen balsamicoa, valkoviiniä, suolaa, pippuria ja herbes de provencea.

GetFileAttachment-11

Veljeni rakensi kotitekoiset vesisukset ja Napue-drinkit.  Molemmissa oli upottava vaikutus ;)

[gallery ids="4302,4301" type="rectangular"]

Aamupalalle ostettiin Kesänmausta tuppikinkkua, joka solahti alas ruisleivänpäällä kirsikkahillon kera. Onko siis olo nyt turpea, ylensyönyt ja vaivalloinen? Jep. Juhannus on kerran vuodessa vaan. Kasviksilla ja liemiruoalla tämä viikko.

[gallery ids="4276,4275,4274,4273,4272" type="rectangular"]

-tubettini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun