kotiliesi

Ihmeitä ja ihmisiä

On ollut melkoisen jännä viikko :) Omat naamat ovat näkyneet lähes jokaisessa mediassa "rompetorin" onnistuneen mainonnan takia. Kaikkiaan mahtava fiilis, mutta melko väsynytkin. Ajettiin viikonlopun päätteeksi hakemaan lapset anoppilasta. Jo loikattuamme autosta mökkinaapurit huhuilivat, että julkkiksiakin näkyy! Että tervehditäänkö enään tavallisia kuolevaisia ollenkaan?! Rintakaarella tervehdittiin takaisin ja toivoteltiin kesää. Sitten pamahtaa anoppi ovelle ja aloittaa sanomalla, että kyllä se on miniä niin, että sun naamasta saa paremman kuvan sivulta. Että ne edestä otetut, jossa katsot alaspäin, niin on niissä helvetilliset silmäpussit.

Kiva :( Että semmonen summaus siihen asiaan. Anoppi lätkäisi kaksi pienehköä kuha filettä kouraan mökiltä lähdettäessä ja koska ei nyt tavallisiin kuolevaisiin kuuluta, saatiin tällä reseptillä kalat riittämään koko perheelle;)

[gallery ids="4196,4195" type="rectangular"]

Kuha könellit

2 pientä kuha filettä ( n.200g)

3 luomu kananmunaa

2dl maitoa

1,5dl korppujauhoja

suolaa

mustaapippuria

Leikkaa kalat saksilla palasiksi ja laita ne munien maidon, suolan ja pippurin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Kaada "mötky" kulhoon ja lisää korppujauhot. Anna turpoilla kymmenisen minuuttia.

Jos kaapistasi löytyy vaikkapa tilliä, se on oivallista hienoksi hakattuna kalamassan seassa. Meidän jääkaapissa oli vain valo. Luomumunien käyttö osoittautui hyväksi vedoksi, koska niiden kirkkaan keltaiset keltuaiset värjäsivät massaa paljon kivemmaksi kuin tavallisen munaset olisivat tehneet.

Muotoile kahdella lusikalla könellejä kiehuvaan veteen.

[gallery ids="4201,4200" type="rectangular"]

Muutaman minuutin keittämisen jälkeen nostele könellit vaikka lautaselle talouspaperinpäälle. Paista könelleihin hyvä väri pannulla ja ne ovat valmiita :)

[gallery ids="4199,4198,4197" type="rectangular"]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun