Hirvijäätelöä ;)

Tarveaineet:

Arkkupakastin, hirvenlihaa ja  vaniljajäätelöä

Valmistus:

Aloitetaan keittiön remontti ensimmäisenä helteisenä kesäpäivänä ja otetaan arkkupakastin maanantaina hetkeksi pois seinästä.  Pistoke liitetään seinään harkitusti vasta lauantaina. Sunnuntaina avataan arkkupakastin ja huomataan hirvijäätelön olevan valmis.

Esillelaitto:

Järkytyksen ja mieleenpainuvan tuoksun ajamina kannetaan pakastin sorttiasemalle.

GetFileAttachment-3

Koska emme vieläkään viime kesän jälkeen ole saaneet uutta pakastinta hankittua, pakaste herkut syödään yleensä meillä heti. Saimme anopilta kaksi kuhaa sunnuntaina, ja koska ne olivat jäässä sulatin niitä jääkaapissa. Kuha on huippukala ja tuoreena en missään nimessä niitä cornfleikseissa pyörittelisi, mutta sulatetetut fileet käy tähän nyt hyvin.

Cornflake-kuha:

Renssaa kuhat ja pyörittele kananmunassa. Murskaa cornflakesit kaulimella tai monitoimikoneessa. Painele kuha fileet varovasti maissimuroissa ja paista rapeaksi. Mausta suolalla.

[gallery ids="3398,3397" type="rectangular"]

Porkkanalisuke:

2 isoa porkkanaa

1 solo valkosipuli

20g tuoretta inkivääriä

1 punainen chili

puolikas kurkku

reilusti korianteria

100g suolapähkinöitä

Raasta porkkanat ja kurkku, suikaloi vs, inkivääri ja chili. Lisää korianterit ja pähkinät.

[gallery ids="3399,3395" type="rectangular"]

Soosi:

Yhden limen mehu

1 dl sweet chili kastiketta

2 rkl fariinisokeria

1 rkl kalakastiketta

3 rkl soijaa

1 dl rypsiöljyä

1/2 tl chilihiutaleita

Sekoita soosin ainekset keskenään. Kaada soosi lisukkeen sekaan ja anna tekeytyä jääkaapissa hetkisen aikaa.

Tämä sama lisuke käy hyvin myös lihan kanssa. Silloin voi jättää kalakastikkeen pois ja lisätä hieman enemmän soijaa. Olisin itse vielä laittanut seesaminsiemeniä, mutta en löytänyt kaapista.

Huippu hyvää tuli kummiskin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun