Entisenä ravintoloitsijana minulle ruoan ulkonäöllä on merkitystä lähes yhtä paljon kuin mauilla. Meidän perhe rakastaa värejä ja usein ruokapöydän ovatkin vallanneet pienet taiteilijat väreineen, eikä ruokailusta meinaa tulla mitään.
Kaunis lautasannos saa kuitenkin myös lapset nauttimaan ruoasta aivan eri tavalla :) Kotiruoat usein ovat epämääräisiä mömmöjä, mutta jo pienellä viilauksella niistäkin saa salonkikelpoisia. Tässä on carbonara ohje, joka saa aina ihastelua osakseen :)
4 annosta:
3 isoa keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 pkt pekonia
3 dl ruokakermaa
timjamia
suolaa
fariinisokeria
mustaapippuria
rypsiöljyä
4 luomukananmunaa
1 dl parmesaaaniraastetta
herneenversoa
300 g spaghettia
2 l vettä
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko yksi paketillinen pekoneita suikaleiksi.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon spagetit ja suola. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Toinen
paketillinen pekoneita levitellään leivinpaperinpäälle ja paistetaan
rapeiksi uunissa n. 200 astetta ja n.7 minuuttia ( riippuu uunista :)
Laita
pekonit pannulle ja paistele niitä kunnes ne ruskistuvat. Kaada sitten
sipulit ja valkosipulit joukkoon. Kääntele paistosta ja mausta se
timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää tässä vaiheessa hieman
fariinisokeria. Sokeri taittaa mukavasti sipulien voimakkuutta ja saa
pekoninkin maistumaan paremmin. Sekoita joukkoon nyt kerma. Kiehauta,
mutta älä keitä. Sammuta levy.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada nyt valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja anna makujen imeytyä tovi.
Jaa
nyt kuuma carbonara lautasille ja koristele rapeilla pekonilastuilla,
parmesanilla ja herneenversoilla. Pese neljä luomukananmunaa hyvin. Riko
kananmunat niin, että valutat valkuaisen pois ja jätät puolikkaan
kananmunankuoren keltuaisen kera kananmunakennoon. Nostele varovasti
keltuais-kuoret annoksien keskustaan, rouhi mustapippuria ja suolaa
keltuaisille ja tarjoile. Jokainen ruokailija saa halutessaan kaataa
keltuaisen kuuman carbonaran niskaan, jolloin se emulgoituu muuhun
kastikkeeseen ja luo kermaisen täyteläisen makukokemuksen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti