Halpa halloween juhla!


Meidän lapset haluaisivat järjestää juhlia joka viikko. Halloween juhlien järjestäminen ei välttämättä tarkoita hintavien kurpitsojen, muovisten koristeiden hankintoja sekä "kamalien" ja kekseliäiden leivonnaisten vääntämistä. Himskatin hyvät juhlat voi järjestää jo alle viidellätoista eurolla. Kerron miten me sen teimme.

Osallistujia oli kaikkiaan kymmenen ja kaikilla asianmukainen halloween-vaatetus. Oli muunmuassa noita, luuranko, surffionnettomuudessa kuollut poika ja vessapaperi-muumio.
Kirjoitin neljä arvoitusta papereihin, jotka piilotin pusseissa roikkumaan piha-alueellemme.
Lapset ottivat radiopuhelimen mukaansa ja lähtivät etsimään arvoituksia samalla kun minä ohjastin heitä antamalla vinkkejä toisella radiopuhelimella.


Pimeys loi tunnelmaa etsintään ja tuntui olevan mieluisaa fikkarien vilkkuessa lasten käsissä. Itse arvoitukset oli piilotettu halloween -tyyliin kuten," arvoitus löytyy sieltä missä makaa Salama-siilin luuranko".
Viimeisen arvoituksen yhteyteen pakkasin karkki-kätkön, jonka tirpat kiikuttivat kohmeisin sormin sisälle. Karkkien lisäksi tarjolla oli suklaata, popkornia, pullaa, vohvelikeksejä ja mehua.
Syöpöttelyn jälkeen lapset leikkivät vielä silmäpeli-murhaajaa ja kaikki tuntuivat viihtyneen, koska kotiinlähtö tuli kuulemma liian aikaisin.

Lapset eivät  vaadi hintavia juhlia, isoja koristeita tai pomppulinnaa viihtyäkseen. Jos tällaisen vaihtoehdon antaa he aidosti nauttivat siitä. Kehtaan jopa väittää, että he muistavat arvoitus-etsinnät vanhempinakin.

Moni ihmettelee miksi pienet ravintolat ja yritykset häviävät suomesta ja kuitenkin itse valitsevat niissä valinnan tilanteissa sitten jonkun ruotsalaisen huonekalujätin tai huoltsikkahelvetin. Ei pienyritykset pelkällä ihailulla pystyssä pysy. Meillä aikuisilla on se mahdollisuus aina valita. www.rajamaenaarre.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takaisin lähtöruutuun