Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, aarteenetsijä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti 😉 Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja 😉 Tervetuloa 🙂
Tubettini kokkaa ja kuntoilee :) 9/2017
Kuntoilemisen, työn ja elämisen välissä pitää välillä syödä. Tällä kertaa perheelle tehtiin ruokaa Kaali-Kallen kukkakaalista, pinaatista, lohesta ja perunamuusista. Ihana sitruunainen rypsiöljy tuli ostettua Rajamäen lyhyttavaraliikkeestä, jossa kannattaa poiketa vaikkapa kesken lenkin niinkuin minä tein ;)
Alla ohjetta kaikille kuntoileville kotikokeille,
Tarvikkeet neljälle:
300 g kylmäsavulohta
yksi pieni kukkakaali
65 grammaa babypinaattia
3 dl ruokakermaa
150 grammaa ruohosipulituorejuustoa
kourallinen kirsikkaluumutomaatteja
300g valmista perunamuusia
rypsiöljyä
1 rkl omenahunajaviinietikkaa
1 rkl appelsiinimehua
mustapippuria
suolaa
Aloita lämmittämällä uuni n. 200 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja pirskottele öljyä, mustapippuria ja suolaa niiden niskaan. Kaada tomaatit leivinpaperille ja laita toviksi uuniin. Kun ne näyttävät tältä ota ne pöydälle jäähtymään.
Jaa babypinaattipussin sisältö puoliksi niin, että puolet ripottelet uunin kestävien annoskippojen pohjalle ja puolet leikkaat ohuiksi nauhoiksi myöhempää käyttöä varten.
Pinaattien jälkeen kippoihin leikataan kukkakaalit ohuehkoina siivuina ja valmistetaan kastike. Kastike rakentuu yksinkertaisuudessaan sekoittamalla ruokakerma ja tuorejuusto keskenään. Kastike kaadetaan kukkakaalien niskaan niin, että sitä on tasaisesti saman verran jokaisessa neljässä annoskipossa.
Seuraavaksi lisätään kalat kulhoihin. Kylmäsavulohiviipaleet voi toki pilkkoa tasaisemmiksikin paloiksi, mutta itse totesin ruusukkeiden olevan nopeampaa ja näyttävämpää:)
Nyt on vuorossa muusin pursotus annoskippoihin. Tavallinen perunamuusi käy mainiosti tähän, mutta vielä kauniimman värin saa lisäämällä muusiin yhden keltuaisen.
Annokset ovat valmiina uuniin laitettaviksi, jossa ne saavat olla samassa 200 asteen lämmössä siihen asti, kunnes muusi on ottanut hieman väriä ja kastike pulpahtelee kuumuuttaan.
Aiemmin suikaloitu pinaatti sekoitetaan nyt jäähtyneiden kirsikkatomaattien kanssa. Sekaan lurautetaan vielä hieman sitruunaista rypsiöljyä, lusikallinen appelsiinimehua ja lusikallinen omenahunaja viinietikkaa. Tämä sopivasti hapokas salaatti nostellaan vielä haarukalla jokaisen annoksen päälle ja pyydetään perhe syömään :)
-Tubettini
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Meidän lapset haluaisivat järjestää juhlia joka viikko. Halloween juhlien järjestäminen ei välttämättä tarkoita hintavien kurpitsojen, mu...
-
Mistä näitä lapsia tulee? Näitä lapsia jotka kirkkainsilmin sanoo mulle viettävänsä lakto-ovo-vegaanista viikonloppua ja samalla ohimen...
-
Peura on hiivatin kallista ostaa, onneksi mulla on kuitenkin anoppi, jolta peuran sisäpaistin sain. Sisäpaisti Laita sisäpaisti (no...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti