Pelkällä vehnäjauholla lopputulos on hyvin vaalea taikina. Meillä kaapista loppui vehnäjauhot, joten tässä on nyt bao buns ohra- ja vehnäjauhoilla valmistettuna :)
Taikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Sekoita joukkoon hiiva. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita maitoon. Jätä taikina liinan alle turpoamaan tunniksi.
Höyrytyksen esivalmistelu:
Laita isoon paistinpannuun reilusti vettä kiehumaan. Aseta uunin ritilälevy paistinpannunpäälle ja sen päälle leivinpaperi. Käytä kakkukupua tms kantena niin, että saat "höyrytyspesän" syntymään.
Muovaa taikina ja lisää tarvittaessa jauhoja niin, että saat sämpylätaikinan konsistenssin. Kaulitse taikina n. 5 mm paksuiseksi ja stanssaa pyöreitä palloja siitä.
Sudi jokainen pyöreä taikina levy öljyllä ja taita taskuksi. Nostele Bao-taikina taskut leivinpaperille kiehuvan paistinpannun ylle ja peitä kakkukuvulla.
Anna taskujen turvota ja kypsyä höyryssä niin, että ne ovat silminnähden kypsiä ja irtoavat leivinpaperista.
[gallery ids="3980,3982" type="rectangular"]
BBQ-nyhtökaura:
200g Tomaattisosetta
400g tomaattipyrettä
3dl siirappia
3 rkl savupaprikajauhetta
1,5 dl soijaa
1,5 dl öljyä
1dl cocacolaa
0,5 dl vahvaa kahvia
400g nyhtökauraa
Sekoita kaikki aineet paitsi nyhtökaura kattilassa ja kiehauta varovasti niin, että aineet yhdistyvät. Sekoita nyhtökaura joukkoon ja kaada uunivuokaan. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi 150 asteeseen.
Helpot rapeat kurkkusuikaleet:
Ellei sinulla satu olemaan tällaista???
Raasta kurkkua pitkittäin rastiraudalla kippoon ja kaada esim. valmista teryaki kastiketta niskaan. Peitä elmukelmulla ja anna olla tovi jääkaapin kylmyydessä. Edellisenäkin päivänä voi tämän valmistaa :)
Kasaaminen:
Raota Bao bunsia ja laita lusikalla ensin bbq-nyhtökauraa, sitten kurkkua ja lopuksi koristele korianterilla. Huisit maut, takaan sen :)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, aarteenetsijä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti 😉 Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja 😉 Tervetuloa 🙂
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Meidän lapset haluaisivat järjestää juhlia joka viikko. Halloween juhlien järjestäminen ei välttämättä tarkoita hintavien kurpitsojen, mu...
-
Peura on hiivatin kallista ostaa, onneksi mulla on kuitenkin anoppi, jolta peuran sisäpaistin sain. Sisäpaisti Laita sisäpaisti (no...
-
Mistä näitä lapsia tulee? Näitä lapsia jotka kirkkainsilmin sanoo mulle viettävänsä lakto-ovo-vegaanista viikonloppua ja samalla ohimen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti